Viden om skruefundament

Hvad er fundering?

Ja, ”hvad er fundering”, spørger du måske dig selv om. Fundering, (af lat. fundare ‘grunde’, ‘grundlægge’, af funs ‘grund’), er udførelse samt den praktiske udformning af bygværkers fundamentering. Det betyder, at det er grænsefladen mellem en konstruktion og jorden. Fundamenter under huse udføres som regel enten som et stribefundament eller et punktfundament.

KRINNER skruerne er den seneste nye mulighed inden for fundering på markedet. KRINNER skruerne er en konisk form med gevind og borspids, som giver nye muligheder. KRINNER-skruerne komprimerer nemlig den eksisterende sammenpressede jord samtidig med, at den driver sig selv ned. Hos DJ Skruefundament benytter vi denne funderingsmetode med originale skruer fra KRINNER. Disse skruer har en meget lang holdbarhed og kan derfor også let skrues op og genplaceres et andet sted. På den måde er de mere klimavenlige end beton. Er du interesseret i at vide mere om vores bæredygtige fundering, er du velkommen til at kontakte os og høre mere.

Hos DJ Skruefundamenter benytter vi skruer fra Krinner.

Når man bygger på KRINNER skruefundamenter, sænker man CO2-udledningen med op til 90-95 procent. Det er rigtig meget og langt mere besparende end ved at benytte beton. For at tage et eksempel vil et 170 kvm. træhus på skruefundamenter, spare klimaet for typisk 12 tons CO2 (eller det samme som en dansk husstands årlige udledning).

Det er derfor meget tydeligt, at skruefundamenter er en kæmpe klimagevinst. Det er selvfølgelig individuelt, hvor meget man kan spare. Dog vil det altid være langt mere besparende end beton.
Er du nysgerrig på at vide, hvor meget CO2, som du kan sænke ved at benytte skruefundamentets metode, kan du tage kontakt til os. Vi udarbejder gerne en beregning. 

Du bør altid vælge et skruefundament. Læs hvorfor her på siden.

CE-mærkningen er din garanti for, at DJ Skrufundamenter overholder gældende lovgivning. KRINNERs skruefundamenter har en høj stålkvalitet, hvilket er en sikkerhed for, at zinken hæfter sig korrekt på stålet. Zinklaget er b.la med til at beskytte stålet. Det er derfor yderst kritisk, at de kinesiske jordskruer, ifølge den hollandske undersøgelse, har voldsomme uregelmæssigheder i zinklaget. I flere tilfælde konstateres det faktisk, at zinklaget slet ikke er til stede. Stålproduktion er tvært i mod en videnskab.

Det stål, som KRINNER anvender i sine skruefundamenter, har en kemisk sammensætning, der nemt kunne fastslås af det hollandske laboratorie. Det kinesiske stål er derimod umuligt at identificere. Det er desværre velkendt, at kinesisk stål har et blakket ry. Det er ofte produceret af de legeringsgrundstoffer, som producenten nu har til rådighed på det givne tidspunkt. Legeringen kan dermed ikke altid kategoriseres som stål, og undersøgelsen vurderer den kinesiske kopi-skrue som uacceptabel til byggeri.

Vores skruefundamenter, hos DJ Skruefundament, kan både flyttes og genbruges, hvis byggeriet en dag skal fjernes eller ombygges. Det skyldes, at vores skruefundamenter er langtidsholdbare og har gevind. Med anre ord kan det kaldes bæredygtigt byggeri. I Fremtidens fundamentbutik køber vi også gerne dine brugte skruefundamenter tilbage mod fremvisning af kvittering.

Fakta

Vi bruger udelukkende skruer, som er miljøansvarligt fremstillet. Skruerne består af 75% genbrugsstål, og de produceres endvidere på en fabrik med egen solcellepark. Det tror vi er fremtidens produktionsløsning. Vi ønsker til hver en tid at kunne tilbyde vores kunder en ansvarlig og miljøbevidst løsning.Derfor har vi valgt at tage hånd om miljøet med miljørigtige metoder.